مجموعه کلیدچی شما را به خرید بهترین انواع محصولات روشنایی و برقی دعوت می نماید.
کافیست فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

آیا لامپ های ال ای دی باعث سرطان میشوند؟ | خرید لامپ‌LED

آنچه در این مقاله می خوانید...

آیا لامپ های ال ای دی باعث سرطان می شوند؟مطالعه موسسه بارسلونا برای سلامت جهانیمطالعات آژانس بین المللی سرطانعوامل ایجاد سرطان و لامپ های رشته ایخطرات سلامتی لامپ های رشته‌ایلامپ های فلورسنت و رابطه آن با سرطانجابجایی و دفع صحیح لامپ فلورسنتی به حداقل رساندن خطرات مرتبط با جیوه لامپ های فلورسنتی

هر اختراع انسانی مزایای خود را دارد، اما اغلب معایبی نیز دارند. همین موضوع در مورد لامپ های LED نیز صادق است. در حالی که لامپ های ال ای دی مزایای متعددی را ارائه می دهند، برخی نگرانی ها در مورد اثرات بالقوه آن بر سلامتی مطرح شده است. بنابراین، مهم است که بررسی کنیم که آیا استفاده از چراغ های ال ای دی شامل فدا کردن سلامتی برای مزایای آنها است یا خیر.

موسسه های بهداشتی در سراسر جهان، با افزایش محبوبیت چراغ های LED، به بحث و تحقیق در مورد تأثیر بالقوه آنها بر سلامت انسان پرداخته اند. مانند تأثیر نور آبی بر الگوهای خواب و سلامت چشم. این سؤالات به ما یادآوری می‌کند که در حالی که فناوری می‌تواند زندگی ما را تا حد زیادی بهبود بخشد، ضروری است که معایب بالقوه آن را نیز در نظر بگیریم و در استفاده و توسعه نوآوری‌های جدید تعادل ایجاد کنیم.

چندین گزارش و مطالعه نشان می‌دهند که ممکن است هزینه‌های بهداشتی مرتبط با استفاده از چراغ‌های LED وجود داشته باشد. به‌ویژه در مورد نور آبی که منتشر می‌کنند. نگران کننده ترین ادعا، ارتباط بالقوه بین چراغ های LED و سرطان است. با این حال، بررسی صحت این اطلاعات و یافتن پاسخ برای این سوالات مهم است. بیایید در این مقاله ارتباط بین چراغ‌های LED و نگرانی‌های سلامتی را بررسی کنیم. با تمرکز بر اثرات نور آبی و اینکه آیا واقعاً می‌تواند باعث سرطان شود؟ یا نه. با بررسی اطلاعات موجود می توان درک بهتری از این موضوع به دست آوریم.

آیا لامپ های ال ای دی باعث سرطان می شوند؟

با اختراع لامپ های ال ای دی، نفس راحتی کشیدیم. دلایل زیادی داشت. زیرا لامپ های روشتایی با ایمنی و کارایی و طول عمر بیشتر دردسترس مان بود. و از لامپ های فلورسنتی که داخلشان جیوه بود و طول عمر پایین و کارایی پایینی داشتند خااص شده‌ بودیم.

با این حال، نگرانی‌های اخیر در مورد مسائل بهداشتی مربوط به چراغ‌های LED باعث شده است که مردم کمتر مشتاق آنها باشند. مهم است که این نگرانی ها را بررسی کنیم تا بفهمیم آیا چراغ های LED واقعاً به همان خوبی هستند که در ابتدا فکر می کردیم؟

محققان به دنبال این هستند که آیا چراغ های ال ای دی برای ما مضر هستند یا خیر. و به این نتیجه رسیده اند که لامپ های ال ای دی ممکن است یک سمت تاریک نیز داشته باشد. آنها دریافته اند که نور آبی ساطع شده از چراغ های LED ممکن است باعث سرطان شود. یک مطالعه از دانشگاه اکستر در بریتانیا نشان می دهد که نور آبی چراغ خیابانی های ال ای دی می تواند باعث سرطان پروستات و سینه شود.

مطالعه موسسه بارسلونا برای سلامت جهانی

مطالعه دیگری از موسسه بارسلونا برای سلامت جهانی (IsGlobal) نیز موافق این تحقیق است و می گوید که چراغ های LED آبی در شب می تواند باعث سرطان سینه و پروستات شود. هر دو مطالعه سوالاتی را در مورد قرار گرفتن طولانی مدت در اطراف چراغ های LED از مردم پرسیدند.

محققان فکر می کنند که لامپ های ال ای دی استفاده شده در چراغ های خیابانی، تابلوهای تبلیغاتی و پوسترهای بزرگ می تواند خطرناک باشد. همه این مطالعات مهم نشان می دهد که نور آبی ساطع شده از چراغ های ال ای دی ممکن است خطرناک باشد و می تواند خطر مشکلات سلامتی جدی مانند سرطان را افزایش دهد.

دانشمندان مطالعه گسترده ای را برای تجزیه و تحلیل تاثیر لامپ های ال ای دی بر روی افرادی که در مناطق شهری زندگی می کنند، انجام دادند. به ویژه بر روی تأثیرات نورپردازی در فضای باز مانند چراغ های خیابانی ال ای دی در دو شهر بزرگ اسپانیا، مادرید و بارسلون تمرکز کردند. برای رسیدن به این هدف، آنها از روشی نوآورانه با بررسی تصاویر شبانه گرفته شده توسط فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) استفاده کردند.

این مطالعه به یک حجم نمونه کوچک محدود نمی‌شود، بلکه حجم وسیعی از داده‌ها را در بر می‌گیرد و آن را قابل اعتمادتر و روشن‌تر می‌کند. این تحقیق شامل اطلاعات پزشکی و اپیدمیولوژیک از بیش از ۴۰۰۰ فرد در گروه های سنی مختلف، از ۲۰ تا ۸۰ سال بود. این شرکت کنندگان از ۱۱ منطقه مختلف در اسپانیا آمده بودند و محققان مطمئن شدند که جمعیت های متنوعی در این تحقیق حضور دارند.

این تحقیق جامع ارتباط بالقوه بین قرار گرفتن در معرض نور چراغ های ال ای دی در یک محیط بیرونی، مانند چراغ‌های خیابان، و سلامت شرکت‌کنندگان را بررسی کرد. هدف محققان در بررسی گروه بزرگی از افراد با پیشینه‌ها و گروه‌های سنی مختلف، به دست آوردن درک دقیقی از تأثیرات احتمالی چراغ‌های ال ای دی بر روی افرادی است که در محیط‌های شهری زندگی می‌کنند.

مطالعات آژانس بین المللی سرطان

یافته های این مطالعه گسترده در مورد اثرات قرار گرفتن در معرض نور آبی در مادرید و بارسلونا برای سلامت عمومی بسیار نگران کننده است. با توجه به نتایج، افرادی که بیشتر در معرض نور آبی هستند، خطر ابتلا به سرطان سینه و پروستات در آنها افزایش می یابد.( تا دو برابر بیشتر از افرادی که کمتر در معرض نور قرار دارند.) آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) که بخشی از سازمان بهداشت جهانی است، با تایید این یافته‌های نگران‌کننده، تشخیص داده است که کار در شیفت شب می‌تواند به طور بالقوه برای انسان سرطان‌زا باشد.

این تحقیقات توسط IARC ارتباط بین قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی در شب و تأثیر منفی آن بر سلامت انسان را برجسته می کند. اختلال در ریتم طبیعی شبانه روزی ناشی از قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی، به ویژه، با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه و پروستات مرتبط است. این نتایج اهمیت در نظر گرفتن اثرات آلودگی نوری، به ویژه قرار گرفتن در معرض نور آبی، و تأثیرات منفی بالقوه بر سلامت انسان در محیط های شهری را روشن می کند. ادامه تحقیق و رسیدگی به این موضوع برای حفظ سلامت و رفاه عمومی حیاتی است.

عوامل ایجاد سرطان و لامپ های رشته ای

مطالعات اخیر نشان داده است که لامپ های کم مصرف، مانند لامپ های ال ای دی، می توانند خطراتی برای سلامتی از جمله سرطان برای انسان داشته باشند. این اولین بار حدود ده سال پیش کشف شد و دانشمندان را بر آن داشت تا افراد را از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این منابع نوری هشدار دهند.

مهم است که زمان سپری شده در زیر چراغ های LED را به حداقل برسانید. و از کار یا نشستن در نزدیکی آنها به دلیل آسیب احتمالی ناشی از اجزای شیمیایی و سمی آنها اجتناب کنید. کارشناسان توصیه می کنند چراغ های کم مصرف را از نوزادان و کودکان دور نگه دارید. زیرا اثرات مضر آن می تواند سریعتر از بزرگسالان به بدن کوچکتر آنها نفوذ کند. با این حال، بزرگسالان از این خطرات مصون نیستند. زیرا قرار گرفتن طولانی مدت در معرض مواد شیمیایی موجود در این چراغ ها می تواند منجر به مشکلات سلامتی شدید شود.

در حالی که لامپ های کم مصرف به عنوان جایگزینی سازگار با محیط زیست برای روشنایی سنتی معرفی شده اند، بسیار مهم است که از اثرات منفی بالقوه آنها بر سلامت انسان آگاه باشیم. انجام اقدامات احتیاطی مناسب، مانند حفظ فاصله ایمن و محدود کردن زمان قرار گرفتن در معرض این لامپ ها، می تواند به کاهش خطرات مرتبط با استفاده از این لامپ ها کمک کند. تحقیقات و نوآوری بیشتر در فناوری روشنایی برای متعادل کردن کارایی انرژی با نگرانی‌های بهداشتی و ایمنی ضروری است.

خطرات سلامتی لامپ های رشته‌ای

لامپ‌های رشته‌ای، اگرچه به عنوان لامپ‌های کم مصرف دسته‌بندی نمی‌شوند،  مجموعه‌ای از معایب و خطرات سلامتی خود را دارند. برخلاف لامپ‌های کم مصرف، لامپ‌های رشته‌ای معمولاً مضرات کمتری دارند زیرا حاوی عناصر سمی مانند جیوه نیستند.

با این حال، ناکارآمدی آنها از نظر مصرف انرژی منجر به سطوح بالاتری از انتشار مواد شیمیایی در جو می شود. که می تواند خطرات سلامتی قابل توجهی را برای افراد به همراه داشته باشد. بهره‌وری انرژی پایین لامپ های رشته ای علیرغم هزینه نسبتا پایین آنها یک موضوع عیان است. این لامپ ها به انرژی بیشتری برای تولید همان مقدار نور نیاز دارند که جایگزین های مدرن آن مانند لامپ های فلورسنتی (CFL) و لامپ های LED نیاز داترند. و در دراز مدت لامپ های کم مصرف را دوستدار محیط زیست می کند.

علاوه بر این، لامپ های رشته ای طول عمر کمتری نسبت به لامپ های مدرن خود دارند که نیاز به تعویض مکرر دارند. یکی دیگر از معایب لامپ های رشته ای شکنندگی آنها است، و نسبت به لامپ های مدرن مانند CFL و LED راحتتر میشکنند. این امر نه تنها باعث هزینه تعویض بیشتر آنها می شود، بلکه خطر صدمات احتمالی ناشی از شکستگی شیشه را نیز افزایش می دهد.

لامپ های فلورسنت و رابطه آن با سرطان

لامپ های فلورسنت فشرده (CFL)، به عنوان جایگزین های کم مصرف برای لامپ های رشته ای سنتی رواج پیدا کردند. بسیاری از دولت‌های محلی حتی جایگزینی لامپ‌های رشته‌ای با CFL را برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش قبوض انرژی الزامی کردند. در حالی که این ابتکار در ابتدا به دلایل زیست محیطی و اقتصادی امیدوارکننده به نظر می رسید. اما نگرانی هایی در مورد خطرات بالقوه سلامتی مرتبط با لامپ های فلورسنت نیز ایجاد شد.

CFL ها حاوی مقدار کمی جیوه هستند، یک عنصر سمی که می تواند در کوتاه مدت و بلندمدت خطرات جدی برای سلامتی ایجاد کند. قرار گرفتن در معرض جیوه با مشکلات سلامتی مختلفی از جمله سرطان مرتبط است. هنگامی که یک لامپ CFL میشکند یا به طور نامناسب دفع می شود، جیوه موجود در آن می تواند در محیط آزاد شود. و به طور بالقوه هوا، آب و خاک را آلوده کند. این امر نه تنها سلامت انسان بلکه اکوسیستم را نیز تهدید می کند.

جابجایی و دفع صحیح لامپ فلورسنتی

جابجایی و دفع صحیح لامپ های فلورسنتی برای به حداقل رساندن خطرات مرتبط با قرار گرفتن در معرض جیوه بسیار مهم است. برای مصرف کنندگان ضروری است که از خطرات بالقوه سلامتی مرتبط با لامپ های فلورسنت آگاه باشند. و دستورالعمل هایی را برای استفاده، جابجایی و دفع ایمن دنبال کنند. علاوه بر این، محققان و تولیدکنندگان باید به کاوش و توسعه جایگزین های روشنایی ایمن تر و سازگار با محیط زیست ادامه دهند. تا کارایی انرژی را با سلامت و بهداشت عمومی متعادل کنند.

لامپ های فلورسنت هم در حین استفاده و هم در هنگام خاموشی، خطراتی برای سلامتی انسان به همراه دارند. یکی از مهم ترین خطرات زمانی رخ می دهد که یک لامپ فلورسنت فشرده (CFL) شکسته شود. زیرا بخار جیوه سمی را در هوا آزاد می کند.

مطالعه‌ای که توسط مؤسسه نوآوری‌های مولکولی و نانومقیاس انجام شد، نشان داد که لامپ های فلورسنتی جدید و استفاده شده، بخار جیوه را حتی زمانی که نشکسته‌اند نیز منتشر می‌کنند. در صورت شکستن لامپ CFL، غلظت بالایی از گاز جیوه، بین ۲۰۰ تا ۸۰۰ میکروگرم بر متر مکعب، می تواند در عرض یک ساعت در هوای اطراف آزاد شود.

 به حداقل رساندن خطرات مرتبط با جیوه لامپ های فلورسنتی

۱٫ جابجایی ایمن، به ویژه در هنگام نصب، تمیز کردن، و دفع بسیار مهم است.

۲٫ از تهویه مناسب در اتاقی که از لامپ های فلورسنت استفاده می شود اطمینان حاصل کنید.

۳٫ در صورت شکستگی لامپ، دستورالعمل‌های ایمنی را برای تمیز کردن، مانند هوا دادن به اتاق و جمع‌آوری دقیق زباله‌ها با دستمال کاغذی مرطوب، انجام دهید.

۴٫ همیشه لامپ های فلورسنت سوخته یا شکسته را طبق مقررات دفف زباله های خطرناک دور بیندازید. آگاهی از این خطرات احتمالی و انجام اقدامات احتیاطی مناسب برای محافظت از خود و محیط زیست در برابر قرار گرفتن در معرض بخار سمی جیوه ضروری است.

علاوه بر این، لامپ های فلورسنت اشعه ماوراء بنفش ساطع می کنند که می تواند باعث مشکلات پوستی مانند پیری زودرس و سرطان شود. قرار گرفتن در معرض جیوه از یک لامپ CFL حدود هشت برابر بیشتر از حد ایمنی تعیین شده توسط اداره ایمنی و بهداشت شغلی است.

لامپ‌های ۱۳ واتی فلورسنتی جدید می‌توانند تا ۳۰ درصد از محتوای جیوه خود را در چهار روز اول استفاده آزاد کنند. و پس از شکستن، ۶۷ درصد از محتوای جیوه خود را بلافاصله آزاد می کنند. علاوه بر این، این لامپ ها اشعه های مضر UV نیز منتشر می کنند که می تواند منجر به سرطان پوست و تسریع روند پیری پوست شود. همه CFL ها امکان خروج نور UV به جو را فراهم می کنند.

جهت خرید و فروش این محصول می توانید با ما در ارتباط باشید:

مشاور فروش: ژینو حسینی

راه های ارتباطی:

phone icon مدیر فروش: 09120223341

whatsapp icon پاسخگویی واتساپ: کلیک کنید

emaiL icon ایمیل: zhinoirani166@gmail.com

مجموعه کلیدچی شما را به خرید بهترین انواع محصولات برقی و روشنایی دعوت می نماید.
کافیست فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

0

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.

تماس بگیرید